2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Ozo šalies burtininkai

„Aš netik paveiksliuką padalinsiu, bet ir tikrą vėliavą juodu perrišiu, kai agurkas su liberalais ir "konservatoriais" pasirašys ant nuosprendžio valstybei.“ - Juratė Stanaitytė.

Liberalas labai liberalus - jis eitų net su velnių obuoliauti. :P Tikriausiai ir po dūšios pardavimo popieriais pasirašytų - jei iš to būtų gugenheimas, tramvajus, stadionas ir pigus pvm'as.

Politinių partijų karikatūros. Autorius Paulius Andriuškevičius
Liberalas tarsi Ozo šalies burtininkas, remdamas itin griežtą išlaidų taupymą – senatvės pensijų mažinimą dirbantiems ir nedirbantiems pensininkams, atlyginimų karpymą, vaiko pinigų, motinystės (tėvystės) išmokų mažinimą bei bedarbių pašalpų nurėžimą, bedarbių pašalpų mažinimą žemiau minimalaus atlyginimo ribos, besipriešinant planams didinti „Sodros“ įmokas – sugeba padindinti valstybės skolą nuo 17 iki... 51 milijardo litų.


Tvirčiau įsikibkite: valdant Liberalams ir TS, per ketverius metus, Lietuvos valstybės skola išaugo nuo 17 iki... 51 milijardo litų. Patikslinu: per visą Nepriklausomybės laikotarpį skola buvo išaugusi iki 17 milijardų, o per dabartinį valdymą priauginti dar 34 milijardai! Metinis šalies biudžetas šiemet – kiek daugiau nei 18 mlrd. litų. Va čia tai burtininkai. Stebūkladariai.

 
2011-ųjų pabaigoje E.Masiulis nurodė turėjęs vos 216 litų santaupų. Per metus išaugo Liberalų sąjūdžio lyderio, susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio šeimos deklaruotas turtas - nuo 652,5 tūkst. litų užpernai iki 840,5 tūkst. litų pernai. Burtininkai. Nors, šis ministras turi beveik pusę milijono litų skolos – musėt „Я не волшебник, я пока только учусь!“.  

Anot deklaracijų, vidaus reikalų ministro liberalcentristo Artūro Meliano šeimos turtas ir santaupos sudarė 534,3 tūkst. litų. Ministro žmona Lina dar yra paėmusi 370 tūkst. litų paskolą.

 
Į milijonierių klubą patenka ir liberalcentristų vidaus reikalų ministras R. Palaitis. Jis šiemet deklaravo privalomo registruoti turto už 2,18 mln. Lt, 429,4 tūkst. Lt piniginių lėšų bei 329,3 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų.

Ministro sutuoktinės Vilijos Venckutės-Palaitienės kraitis – iš viso apie 117 tūkst. Lt.

Pernai R. Palaitis deklaravo privalomo registruoti turto už kiek mažiau nei 1,78 mln. Lt, 407,8 tūkst. Lt piniginių lėšų ir 357,7 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų. Ministro žmona prieš metus nurodė turinti turto už 102 tūkst. Lt.

Palaičių turtas per 12 mėnesių Palaičių turtas išaugo apie 400 tūkst. Lt.


S.Šriūbėnas lobsta toliau: su 7,5 tūkst. Lt alga jo šeimos turtas išaugo 400 tūkst. Lt. Aplinkos viceministras ir Gedimino prospekto rekonstrukcijos skandalo herojus Stanislovas Šriūbėnas ir toliau demonstruoja puikius finansinius sugebėjimus. Per metus jo piniginės lėšos išaugo 200 tūkst. Lt, antra tiek padidėjo politiko žmonos turtas. Pats Mokesčių inspekcijos akiratyje prieš kurį laiką atsidūręs politikas turtų kilmės neatskleidžia ir tvirtina, kad jo paties turto deklaracija gali būti klaidinga. „Valstybės žinių“ skelbiamų turto deklaracijų duomenimis, deklaruodami turtą už 2010 metus, S. Šriūbėnas ir jo žmona Alma nurodė turį turto už kiek daugiau nei 2,06 mln. Lt. Dabar Šriūbėnų deklaracijose mirga kur kas įspūdingesnė suma – 2,47 mln. Lt. Be to, A. Šriūbėnienė yra gavusi 125 tūkst. Lt paskolą. Turto deklaracijų duomenimis, abiejų sutuoktinių turtas, neskaitant minėtosios paskolos, išaugo po maždaug 200 tūkst. Lt. S. Šriūbėno atveju, turtas išsipūtė vien piniginėmis lėšomis.

 
Gal „Drąsos kelio“ pirmininkas Juozas Varkala patekęs Seiman – oficialiai atliks egzorcizmo seansą išlaisvinantį nuo pinigų momonos demono.

Sakote esu pavyduolis? Liepiate dusti :) Aš nepavydėčiau jei Liberalų sąjūdžio kandidatas Nr. 25 (Nr. 102) gerbiamas blogeris Skirmantas Tumelis būtų burtininkas ir demonstruotų puikius finansinius sugebėjimus. Nepavydėčiau jei per metus jo piniginės lėšos išaugtų kokiais 200 tūkst. Lt bei antra tiek padidėtų šio politiko žmonos turtas. Vaikus gi reikia maitinti, be to ir auklės dabar brangios.




Bėda tik, kad Skirmantas Tumelis   musėt taipogi sau sako: „Я не волшебник, я пока только учусь!“.  




Kokios vagelės, tokios tokelės.

34 milijardai atėjo į Lietuvą. Ekonomikos paskaitose mokė, kad atėjus pinigams būna upgreidas, tačiau vyko senatvės pensijų mažinimas dirbantiems ir nedirbantiems pensininkams, atlyginimų karpymas, vaiko pinigų, motinystės (tėvystės) išmokų mažinimas bei bedarbių pašalpų mažinimas žemiau minimalaus atlyginimo ribos.

Po šimsts katinų – yra, kaip yra. Dauguma mano draugų jau emigravo iš Lietuvos, likusieji ruošiasi emigruoti.
Daugybė perpildytų šiukšlių dėžių, tiek Pilies gatvėję tiek Gedimino prospekte. Miestas šiukšlinas. Šalyje vyksta „šūdini“ kultūriniai performansai. 212 tūkst. bedarbių, emigracija stabili – po 80 tūkst. per metus.

Dieve apsaugok nuo tokių liberalų. Geriau jau balsuosiu už katų partiją.



Kaunas išgelbes Lietuvą

Kaunas apsuptas dviejų žemių: raudonosios komunistinės ir mėlynosios alkanų badaujančių runkelių žemės :) Po antrojo rinkimų turo - Kaunas išgelbės Lietuvą nuo agurkų invazijos ir taps violetine respublika. Lietuva - Lietuvoje. Valio. Miau draugai. Perku katą, pakuoju kompiuterį - važiuoju Kaunan gyvent. Kauniškės man patinka.


 Tiesa dabar bus „agurkų partija“, bet čia jau kita pasaka.


Nors nelabai tikėtina, kad šie stebūkladariai priburs 34 milijardus, sako, kad tiek nebeduos. Svarbiausias stebūklas  - sugebėti tuos milijardus „pradanginti“. Tykiai, ramiai, kad niekas nepastebėtų :)


Galimai dingusių Gedimino prospekto trinkelių iki šiol ieško Vilniaus savivaldybės darbo grupė -  kol kas tebeieškoma visų 9 tūkst. kvadratinių metrų trinkelių. Ar ne stebūklas?

p.s.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu uždrausta šerti gyvūnus viešosiose ir bendrojo naudojimo sostinės vietose.

p.s.s.

Visuomeninio judėjimo „Užimk Vilnių“ teigimu, 2011 m. lapkritį Vilniaus savivaldybės liberalai pasikėsino į viešąją miesto erdvę, vilniečių elgesio laisvę ir žmogiškąjį orumą. „Per visą Lietuvos istoriją šelpti uždrausta antrą kartą. Pirmą kartą tai padarė naciai, 1941 m. uždraudę šelpti žydus ir karo belaisvius,“ – kalbėjo judėjimo narys, Laisvojo universiteto (LUNI) koordinatorius Darius Pocevičius. „Bjauriausia, kad draudimas, kaip ir nacių okupacijos laikais, dangstomas „švaros ir tvarkos“ siekiais. Prieš 70 metų badu buvo marinami „purvini žydai“, šiandien duonos kąsnis atimamas iš „purvinų bomžų“. „Elgetos yra ne problema, o problemos pasekmė,“ – antrino Niujorke studijuojantis ir „Occupy Wall Street“ veikloje dalyvaujantis kino režisierius Romas Zabarauskas. „Išvalyti miestą nuo valkatų yra kosmetinis ir ciniškas būdas „pagražinti“ Vilnių.“

Savivaldybės tarybos sprendimu, varguoliai ir juos šelpiantys geradariai gali būti baudžiami net 500-2000 litų bauda. „Nors išmaldos davimas yra savanoriškas veiksmas, nekeliantis grėsmės visuomenei, bauda už jį yra didesnė nei už smulkų chuliganizmą (100 – 300 litų),“ – stebėjosi judėjimo dalyvis Vitalijus Balkus.



Pirmasis turas:

 Tad kas belieka antrajame ture?


1 komentaras:

  1. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti