2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Tabu (2012)



Tabu (2012)
Табу                 
Režisierius: Miguel Gomes

Portugalija, Vokietija, Brazilija, Prancūzija, drama, 2012 m., 110 min.

Filmo centre – tame pačiame Lisabonos daugiabučio aukšte gyvenančių trijų moterų gyvenimai. Aurora (Laura Soveral) – temperamentinga ir ekscentriška pagyvenusi moteris, turimus pinigus nuolat pralošianti kazino, kenčianti šalutinį antidepresantų poveikį ir įtarianti, kad jos tarnaitė Santa (Isabel Cardoso) naudoja prieš ją vudu burtus. Jų kaimynė Pilar (Teresa Madruga) savo pirmuosius pensijos metus leidžia siekdama pagerinti pasaulį, ištaisyti svetimų žmonių kaltes ir yra nepaprastai atsidavusi visuomeninei veiklai. Aurorai mirus, Santa ir Pilar sužino kai ką iš senosios damos praeities – meilės ir nusikaltimo istoriją, vykusią Afrikoje, Tabu kalno papėdėje. Filmas „Tabu“, sukurtas šiuolaikinės Portugalijos kino žvaigždės Miguelio Gomeso, – tai lyriška ir metaforiška drama apie kolonializmo laikus, išsiskirianti drąsia struktūra, peržengiančia tradicines žanrų ribas ir laužančia kino pasakojimo taisykles. Ši už meninį novatoriškumą Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje apdovanota juosta – ypatinga vaizdinė ir kinematografinė patirtis.

Apdovanojimai:

2012 m. – Alfredo Bauerio ir Tarptautinės kino kritikų federacijos FIPRESCI apdovanojimai Tarptautiniame Berlyno kino festiovalyje (Vokietija).
2012 m. – „Sidabrinės mergelės“ ir publikos apdovanojimai Tarptautiniame Las Palmo kino festivalyje (Gran Kanarija, Ispanija).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą