2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Filmas apie meilę ir grybus (2012)



Filmas apie meilę ir grybus (2012)
Now, Forager: A Film About Love and Fungi 
Režisierius: Jason Cortlund, Julia Halperin

JAV, Lenkija, drama, 2012 m., 93 min.
Liusjenas (Jason Cortlund) ir Regina (Tiffany Esteb) yra grybautojai – jie verčiasi rinkdami grybus Naujojo Džersio miškuose ir tiekdami juos Niujorko restoranams. Jų gyvenimo būdas paprastas, o pajamos nestabilios. Kad užsitikrintų finansinį saugumą ir karjeros perspektyvas, Regina nusprendžia įsidarbinti aukštos klasės restorano virtuvėje. Liusjenas tokiam sprendimui priešinasi ir vietoje to pasiūlo atsisakyti jų turimo buto bei tapti klajojančiais grybautojais. Išsiskyrus sutuoktinių asmeniniams troškimams, pamažu ima skirtis ir jų keliai, o santuoka per metus patiria rimtų išbandymų. „Filmas apie meilę ir grybus“ – tai vizualiai įspūdinga drama, autentiškai, atvirai ir aistringai pasakojanti apie maistą, darbą ir meilę.

Apie režisierius:

Jasonas Cortlundas – JAV kino režisierius, scenarijų autorius. Studijavo kiną ir scenarijų rašymą Oregono universitete Judžine, Oregone, gavo scenarijų rašymo magistro laipsnį Teksaso universitete Ostine, Teksase. 1998-aisiais – Jameso Michenerio rašytojų centro Ostine stipendininkas. 1997–2004 m. – Tarptautinio kino festivalio „Cinematexas“ programos sudarytojas.
Julia Halperin – JAV kino režisierė, montažo režisierė, prodiuserė. Studijavo Hunterio koledže Niujorke ir Teksaso universitete. 1997–2004 m. – Tarptautinio kino festivalio „Cinematexas“ programos sudarytoja. Nuo 1996-ųjų J. Cartlundas ir J. Halperin kuria kartu. Jų trumpametražiai filmai („Teksaso įkaitas“ (Texas Pawn, 1998), „Super lėlė“ (Superdoll, 2000), „Tarp valstijų“ (Interstate, 2006, 2007) ir kt.), video filmai bei instaliacijos rodomi kino festivaliuose, muziejuose ir meno institucijų erdvėse visame pasaulyje. „Filmas apie meilę ir grybus“ – pirmasis šio režisierių dueto pilno metražo darbas; jo premjera įvyko šiemet Tarptautiniame Roterdamo kino festivalyje (Olandija).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą