2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Tik debesys judina žvaigždes - Bare Skyer Beveger Stjernene (1998)

Snobo filmas

Tik debesys judina žvaigždes - Bare Skyer Beveger Stjernene (1998)
Šeiminė drama
[Norway]
12 wins, 5 nominations

Pradėjau žiūrėti šeimyninį-tumelinį norvegų filmą pelniusi 12 apdovanojimų. Senesnis filmas. Skirtingai nei „Dviratuke“ čia ne berniuko, o jaunos mergaitės vidinis pasaulis ir jausmai. Mergina su charakteriu. Gėrio filmas geriems žmonėms.

Filmo aprašymas

Mažas vienuolikmetės Marijos broliukas mirė vėžiu. Žinoma, Marija dėl to labai liūdna ir nelaiminga, bet jos tėvams, regis, dar sunkiau susitaikyti su baisia netektimi. Tad nėra ko stebėtis, kad Marija netrukus pasijunta niekam nereikalinga. Be to, tėvai nusprendžia tą vasarą nevažiuoti įprastinių kasmečių atostogų, tuo skaudžiai nuvildami Mariją. Ją tėvai išsiunčia atostogauti pas senelius į kaimą.

Vieną dieną Marija susipažįsta su kaimo berniuku - visiška savo priešingybe. Jakobas visada kupinas džiugesio, impulsyvus ir puikiai nusiteikęs. Iš pradžių atrodo, jog jis daro viską, kad patampytų jai nervus, bet pamažu ji apsipranta su jo kvailiojimu ir ima po truputį šypsotis. Atostogoms baigiantis, Marija jau vėl pradeda jausti gyvenimo džiaugsmą.

Bet kai ji grįžta namo, tėtis praneša liūdną naujieną: mama susidėjo daiktus ir išsikraustė gyventi pas seserį. Marija ryžtasi galų gale visam laikui nutraukti begalinį sielvartavimą ir keliauja parsivežti motinos...

* * *

Torun Lian gimė Osle 1956 m. sausio 15 d. Keliolika metų rašė pjeses teatrui bei scenarijus kino ir televizijos filmams. Yra išleidusi kelias knygas vaikams. Sukūrė du trumpo metražo filmus. "Tik debesys judina žvaigždes" - jos debiutas didžiajame kine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą