2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Nepažįstamoji - La sconosciuta (2006)

Snobo filmas

Nepažįstamoji - La sconosciuta (2006)
Drama, Mystery, Thriller
R kategorija (draudžiama iki 17 metų)
Italy, France
17 wins, 17 nominations
8/10

Vakar žiūrėtas. Net 17 apdovanojimų pelnęs filmas apie moterį. Filmas apie prekybą žmonėmis. Skriaudžiamą, išnaudojamą ir prievartaujamą moterį. Filmas apie išlikimą ir dukros paieškas. Filme ukrainietiškos spalvos gerokai sutirštintos, gerooookai sutirštintos, kad ir ta scena kur moteris valgo maisto likučius iš sąvartyno. Italai „perspjovė“ visus „Senius ir medžius“ kartu sudėjus, net „Miegančioji gražuolė - Sleeping Beauty (2011)“ pralenktas. Filmas puikiai sugadins jums vakarą, sukurs slegiančią nuotaiką ir depresinę savijautą. Toks gyvenimas. Po šimts katinų. Stiprus filmas.

Daugybę renginių įvertintas ir apdovanotas filmas:

Bastia Italian Film Festival
Capri, Hollywood
David di Donatello Awards
European Film Awards
Italian National Syndicate of Film Journalists
Moscow International Film Festival
Norwegian International Film Festival
Rome Film Fest

p.s. Po šimts katinų, beieškant „snobienos“ vis patenka filmai: apie banditus, prostitutes, maniakus, psichopatus, gėjus. „Snobiena“ mutuoja į kokį tai arthausą su siaubo, kartais pornografijos elementais. O „katinas“ tame, kad viskas baisiai apdovanota „Kanuose“, „Baftose“ bei „Sundansuose“. Vis mąstau, mąstau kame yra tų filmų „košeriškumas“, bei kur tų filmų snobiškumas – atsakymo lyg šiolei neradau. Kyla mintis, kad ieškau juodo katino tamsiame kambaryje naktį, kambaryje kuriame to katino net nėra.

Lietuviškame gerų filmų bloge rašo:

Italų kino genijaus Giuseppe’s Tornatore’s šedevrinis darbas La Sconosciuta. Į miestelį atvyksta niekam nežinoma, keista, įtartina ukrainietė moteris… Kaip čia jum pasakius, tobulas filmas kupinas mistikos, paslaptingumo, detektyvinio skonio, meilės bei brangumo jausmo. Spalvos nykiai ryškios, nuotaika slegianti, velnias, nenumanau kaip apsakyti šį gėrį. Vaidyba 10/10, muzika 08/10, siužetas beabejo 10/10.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą