2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Sapnas

Sapnavau aš šiandien mergos sapną. Sapnas nieko neypatingas. Keistas toks.
Viena graži merga mane gerokai vilioja ir nusiveda į didelį kvadratinį namą su daugybe kambarių, mergina pasiūlo man įeiti per paradines duris, o pati nueina per šonines duris kitoje namo pusėje. Patekęs į didelį namą suprantu, kad mergina mane įviliojo į spąstus. Tame name jaučiuosi vienišas ir nejaukiai, klaidžioju po tuščius kambarius, prieinu prie didelio lango ir žiūriu melsvos spalvos, naktinį vaizdą. Už lango statinis vaizdas ir nieko nėra, jokio gyvybės ženklo. Bandau atidaryti langą, bet neatsidaro. Klaidžioju po tuščius kambarius, kažkokia tamsi erdvė. Prieinu prie kito didelio lango ir pamatau gretimame name moterį. Ji pasirodo už juodų užuolaidų. Užuolaidos juodos, aklinos ir šiltos medžiagos. Moteris kiek panaši į +Ieva Sedova :P Nuostabėliausiai balta liemenėle su nėrinukais. Tobulų formų. Moteris kiek pasistaipo, kiek pavilioja, duoda suprasti, kad aš spąstuose, bet yra išėjimas. Tada moteris vėl dingsta už juodų užuolaidų. Supratęs, kad yra išeitis aš stengiuosi ištrūkti iš to niūraus namo, prieinu prie lango ir bandau atverti. Langas atsiveria ir pro ji pradeda gan intensyviai tekėti vanduo. Suprantu, kad vaizdas už lango tik butaforinis, kaip koks paveikslas nupieštas. Suprantu, kad langas yra ne šone, o kambario lubose. Suprantu, kad namas tai imitacija ir optinė apgaulė, kad viskas jame suplanuota atvirkščiai. Tada pradedu ieškoti išėjimo, suprantu, kad reikia ieškoti to išėjimo, pro kurį atėjo naman mergina. Suprantu, kad toji viliokė yra kažkur namo viduje. Tada toje pusėje pro kurį įėjo ta viliokė, pradedu ieškoti slapti įėjimo/išėjimo. Suprantu, kad jei nesurasiu to išėjimo, namą po kurio laiko apsems intensyviai tekantis vanduo. Galiausiai po ilgų pastangų randu slaptą išėjimą. Pagaliau pavyksta ištrūkti iš namo. Išsivaduoju iš spąstų. Lauke nuostabi gamta, diena ir čiulba paukščiukai. Viskas taip gražu ir gerą. O čia aš ir pabudau iš sapno.

Taigi toks keistokas gan sapnas. Pabandysiu dabar jį paanalizuoti pagal visokius Froidus ir panašiai.

1. Dalykas merga. Merga graži ir mane vilioja, traukia – tai meilės ir šiltų jausmų, bendravimo paieškos.

2. Merginai pavyksta suvilioti, aš pasiduodu jos kerams – tai paslėptas noras pasąmonėje būti suviliotam.

3. Mergina pasiūlo įeiti po paradines duris – tai simbolizuoja, tikėjimą manimi, norą įsileisti mane į savo vidinį pasaulį, į savo gyvenimą.

4. Mergina įeiną pro šonines duris, slaptą įėjimą – tai simbolizuoja mano nepasitikėjimą ta mergina.

5. Įėjus pro duris į namą, kuris yra merginos pasaulio simbolis – pasijuntu vienišas. Tai yra pasąmonėje užslėpta baimė pasijusti vienišu, užmezgus rimtesnius santykius.

6. Tuščia erdvė, niūrumas, tamsi atmosfera – yra mano baimės, nusivilti mergina, jos tamsiąja puse.

7. Gretimame name esanti moteris – yra alternatyva pirmajai merginai.

8. Antroji moteris vilioja  - tai simbolizuoja, norą turėti alternatyvą.

9. Antroji moteris vilioja neperžengdama padorumo ribų – tai simbolizuoja doros moters paieškas.

10. Antrosios moters liemenėlė graži – grožio paieškos, tobulų formų – idealo paieškos, balta spalva – tyrumo paieškos.

11. Juodos, šiltos užuolaidos – tai skiriamoji riba tarp vidinio nežinomo antrosios moters pasaulio.

12. Antroji moteris suteikia viltį, nurodo kryptį, duoda pozityvo – tai simbolis to, kad geras moteris – yra gėris ir pozityvas.

13. Išėjimo paieškos – tai simbolis keisti gyvenimą, siekis permainų, pozityvo.

14. Intensyviai tekantis vanduo – kliūčių pasitaikančių gyvenime simbolis.

15. Slaptas išėjimas – sprendimų, idėjų ir planų simbolis.

16. Išsivadavimas ir pabėgimas iš namo. Čia.... Noras išvengti pavojų, nežinomybės.

17. Nuostabi gamta, paukščiukai – pasąmonėje esantis gėrio troškimas, kuris ir siekiamybės įgyvendinti tikslus ir svajones simbolis.

Po sapno jaučiausi pailsėjas ir gavau teigiamos energijos dienai. Ech tos mergos, negeros negeros. Apie Froidą nešnekėsiu. O gera moteris – vertybė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą