2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Koncertas „Už laisvę“



Po šimts katinų mergos, kokiame aš 2013-01-13 renginyje buvau. Pavydėkite pavyduolės (-liai).
Koncertavo daugybė gražių jaunų mergų ir daugybė gražių moterų. Grojo dieviška muzika ir aidėjo nuostabėliausi moteriški balsai. Sėdėjau minkštoje kėdėje. Buvo nuostabėliausiai geras vaizdelis. Atėjau vienas ir ilgą laiką šalia buvo viena laisva vieta rezervuota for Sigutė ž. Vėliau atėjo bobutė ir atsisėdo šalia. Netoliese, visą koncertą, stovėjo dvi mergos. Prieš pabaigą renginio - vieną net užleidau atsisėsti. Močiutė buvo mobili ir pliauškė mobiliu telefonu su tikriausiai kita močiute, kurioji į renginį nesiteikė atvykti. Aš būdamas labai geras, netgi pasaugojau močiutės vietą, kol pastaroji nuėjo ten kur karaliai pėsti vaikšto. Pranešėja labai nuoširdžiai, kiek graudoku, nelabai charizmatiniu balsu informatyviai supažindino su atliekamais kūriniais ir tų kūrinių atlikėjais.
Šv. Kotrynos bažnyčioje buvo ypatinga gėrio atmosfera ir šventinė nuotaika. Močiutė vėliau dingo ir likau apsuptas mergų. Tiesa viena iš jų buvo energetinis vampyras ir negatyvo skleidėja, užtai kita gerietė ir vaikštantis „pliusas“. „Minusinei“ mergai, kiek pridėjau pozityvo ir apvaliau sielą, na o „pliusui“ to nereikėjo. Visą laiką „minusinė“ merga norėjo lėkti lauk iš koncerto, bet mano dėka taip ir neišlėkė. Na mergos choristės, kaip mergos, užtai iš suaugusių moterų patiko šiosios: pirmoje eilėje pirma iš kairės, antroje eilėje pirma iš dešinės, trečioje – trečia ir ketvirta iš kairės. Vieną kūrinį dirigavo dešimtokė potenciali dirigentė, pelniusi kokį tai apdovanojimą ir dirigavo tiesa pasakius nepriekaištingai. Koncertas buvo dešimt balų iš dešimt galimų.

Koncertas „Už laisvę“
Sausio 13 – ąją, sekmadienį, 17 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyko jungtinis Vilniaus kultūros centro moterų choro „Liepos“ (meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė – Zupkauskienė) ir Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus) koncertas „Už laisvę“. Renginys skirtas Laisvės gynėjų dienai.
Moterų choras „Liepos“ bei Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras pakvietė Lietuvai brangią dieną paminėti sakralioje aplinkoje, skambant prasmingai muzikai. Kolektyvai parengė sudėtingą koncertinę programą, kurią sudaro garsiausi bažnytinės muzikos kūriniai nuo baroko epochos iki XX a. Skambėjo žymiausių kompozitorių (J. S. Bacho, V. A. Mocarto, F. Mendelsono, F. Listo, Ž. Bizė ir kt.), įdėjusių svarų indėlį į pasaulio muzikos istoriją, kūriniai:
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) – „Adspice Domine“ (Ad Vesperas Dominicae XXI Trinitatis, Responsorium et Hymnus), op. 121.
Ferenc Liszt (1811-1886) – „O filii et filiæ“
Pál Esterhazy (1635-1713) – Veni creator Spiritus (Harmonia caelestis, 1711)
Xabier Sarasola (1960) – Pater noster
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Ave verum Corpus
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Laudate Dominum (iš „Vesperae solennes de confessore“ K.V.339
Georges Bizet (1838-1875) – Agnus Dei
Pietro Mascagni (1863-1945) – Ave Maria (Intermezzo iš op. „Kaimo garbė“)
Johann Sebastian Bach (1685-1750)-Charl Gounod (1818-1893) – Ave Maria
Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) – Dalys iš „Stabat Mater“:
1. Quis est homo
2. Eja mater
3. Fac ut ardeat cormeum
4. Sancta mater
Ervin Drake, Irvin Graham, Jimmy Shirl Al Stillman – „I believe“ („Aš tikiu“)
Koncerte dalyvavo moterų choro „Liepos“ solistės Vida Taurinskaitė – Rukšienė (sopranas) ir Saulė Šerytė (altas), Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro solistai Ingrida Rupaitė – Petrikienė (smuikas), Domas Jakštas ( violančelė) ir Loreta Barzinskaitė – Kuliešiuvienė (fortepijonas) bei Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunių choras (vadovė A. Steponavičiūtė – Zupkauskienė). Diriguos Audronė Steponavičiūtė – Zupkauskienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą