2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Sveika, naktie - Buongiorno, notte (2003)


Iš Italijos kino skandalistu vadinamo režisieriaus Marco Bellocchio filmo tikėjausi kur kas daugiau. Nuobodybių nuobodybė ir jei ne puiki aktorė sakyčiau labai nuobodus filmas. Suprantama ten autentikos kiek reikėjo laikytis, pabandyti atkurti tuometę aplinką. Labiausiai filme trolino senobinės italų TV laidos, negi vien tokį šlamšta visada ten ir rodydavo? Dar įdomi tne jų veikla kambaryje, valgis, miegas dar ir tv - daugiau nieko. Ministerijoj mergos darbas irgi įdomus, kygas ten visada ant stalo stumdydavo. Dabar irgi panašiai dirba, tik ne knygas stumdo, o popieras kompiuterimi varto ir naršo po internetus. 6/10 bo daugiau netempia.

Good Morning, Night (2003)

"Buongiorno, notte" (original title)
106 min  -  Drama  -  5 September 2003 (Italy)
9 wins & 18 nominations.

Tikrais įvykiais paremta juosta, rekonstruojanti vieną labiausiai šokiruojančių Italijos politinės istorijos faktų, Venecijos kino bienalėje pelnė „Mažąjį Aukso Liūtą“ ir apdovanojimą už geriausią scenarijų, o taip pat Europos kino Akademijos FIPRESSI prizą.

Roma, 1978-tieji metai. Jauna moteris Kjara su draugu persikrausto į naują butą. Jos gyvenimas aplinkinių akimis atrodo banalus ir niekuo neišsiskiriantis. Tačiau bendradarbis Enco įtaria, kad ji kažką slepia. Ir neapsirinka.

Kjara – ekstremalios teroristinės organizacijos „Raudonosios brigados“ narė. Drauge su kitais grupuotės nariai ji planuoja pagrobti buvusį Italijos ministrą – pirmininką Aldo Moro. Visus įvykius žiūrovai mato Kjaros akimis – moteris vis labiau dvejoja, painioja realybę ir savo fantazijas, nebeatsigina baimės jausmo, o jos tikėjimas revoliucine utopija blėsta. Ji vienintelė mėgina išlaikyti žmogišką kontaktą su auka. Įtampa auga kiekvieną dieną, teroristai tampa savotiškais savo pačių agresijos įkaitais.

Italijos kino skandalistu vadinamas režisierius Marco Bellocchio randa ypatingą intonaciją pasakyti paprastą tiesą – gyvenimas yra vertingas pats savaime ir nuoširdžiai apgailestauja, kai jis beprasmiškai eikvojamas už moralės ribų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą